Information vedr. corona oktober 2020

Til medlemmerne af Bibliotekshistorisk Selskab

Som mange andre organisationer har også Bibliotekshistorisk Selskab måttet indrette sig efter vilkårene og retningslinjerne i forbindelse med coronasituationen, og det betyder, at vi har måttet aflyse/udsætte hidtil planlagte arrangementer i 2020.

Situationen ændrer sig hele tiden og her ved optakten til efteråret begynder de forskellige tal og kurver at være mere negativt ladet. Det betyder, at vi fortsat er usikre på, hvornår og hvor vi kan afholde arrangementer.

Iflg. Selskabets vedtægter skulle generalforsamlingen afvikles i april kvartal. Forsamlingsforbud (max 10 personer) og lukkede biblioteker (også Det Kgl. Bibliotek) gjorde, at vi ikke kunne overholde vedtægtens bestemmelse.
Og her efter sommerferien er der stigende smittetryk – også i Københavnsområdet, Og det appellerer just ikke til at indkalde til generalforsamling.

Vi vælger derfor at udskyde generalforsamlingen til 2021. Har man kommentarer til det eller indvendinger mod det må de gerne sendes til formanden, Bente Kaspersen (bentek@mail123.dk) – inden 31. oktober 2020.

Øvrige aftalte arrangementer, som styrelsen søger at få afviklet, når det er muligt:
Foredrag med Jan P. Jessen om Dansk biblioteksvæsen i det tyske Sønderjylland mellem 1864 og Genforeningen
Besøg hos Ombudsmandsinstitutionen
Besøg i Domus Medica, Lægeforeningens Hus
Sommerudflugt til Xylograf F. Hendriksens sommervilla ”Arken” i Tisvilde

To-binds værket Bibliotekshistorie 2020 er også forsinket, men forventes at udkomme sidst på året, og Selskabet satser på at markere udgivelsen.
Derudover har vi flere andre aktiviteter i støbeskeen, dog uden at være endeligt aftalte.

Denne melding for at orientere vore medlemmer om nuværende status – og at vi nøje følger corona-situationen – og at vi arbejder på at komme op på sædvanligt aktivitetsniveau.

Indtil vi igen må mødes ønskes alle ”alt vel”
Med venlig hilsen
Bente Kaspersen
5. oktober 2020

Udgivet i Uncategorized.